tisdag 20 augusti 2013

Riktigt god kladdkaka, muffins eller tårta

Inspirationen till denna utmärkta kaka kommer från Anns kladdkaka på Mattheos allergirecept. Sedan har Kajsa ändrat mjölsorterna. Jag tycker att den blir riktigt lik vanlig kladdkaka. Kan rekommenderas!!

Obs ej till Emmy!


100 gram mjölkfritt margarin
1,5 tsk fiberhusk
1 msk ljus sirap
2,5 dl strösocker
1 dl teff
1 dl rismjöl
0,5 dl potatismjöl
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
0,5 krm salt
1 dl kokosmjölk
0,25 dl risdryck eller vatten 

Smält det mjölkfria margarinet i en kastrull på spisen. Vispa i fiberhusken med elvisp i det varma margarinet. Häll i sirapen och rör runt. Häll i de torra ingredienserna och blanda. Häll i vätskan.

Smöra och bröa en form med löstagbar kant med Carlshamns mjölkfria margarin och PO-fiber.

Grädda i 20-25 minuter på 175 grader.

Servera med tofuline vaniljglass eller vegetabilisk vispgrädde tex Soyatoo sojavispgrädde.


Det går också utmärkt att göra muffins av denna smet. Gräddas ca 8-10 minuter i 200 grader. Farligt goda :)

Dessutom har jag använt denna kladdkaka som tårtbotten. Två bottnar med chokladsmörkräm (gjord på mjölkfritt margarin) emellan och vegetabilisk grädde ovanpå samt valfri dekoration.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar