söndag 31 mars 2013

Äppelmuffins

OBS Emmy tål inte dessa längre

Igår bakade vi jättegoda äppelmuffins. Receptet kommer från Mattheos allergirecept och de blev riktigt goda :) Vi har inte provat frostingen ännu men det får det nog bli vid nästa tillfälle. Vi ändrade lite i receptet för att det skulle passa en kompis barn lite bättre och för att det skulle bli lite mindre majsmjöl.




Såhär gjorde vi:

1 tsk fiberhusk
1,4 dl vatten
1,25 dl socker
100 g smält mjölkfritt margarin (Milda)
0,5 dl kokosmjölk
1,5 dl Rismjölk
2 msk linfröavkok
2 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
1 nypa salt
1,25 dl rismjöl
0,5 dl pofiber
0,25 dl potatismjöl
2 dl Jyttemjöl (Blå)



Fyllning:
2 äpplen
1 msk mjölkfritt margarin
1- 2 tsk Kanel
3 msk ljus sirap
1 nypa salt


Sätt ugnen på 200 grader

Skala och tärna äpplena smått. Stek i stekpannan med mjölkfritt margarin, strö över kanel. Låt steka ihop en stund. Häll på sirapen och en nypa salt låt det koka ihop till äpplena är mjuka och sirapen fått en liten seg konsistens. Ställ av pannan med äppelröran.


Häll vattnet i en liten kastrull och strö över fiber husken. Låt koka upp under omrörning så det inte blir klumpar. Fuberhusken sväller snabbt och blir geléaktig. Ta bort kastrullen från spisen när det börjar bubbla. Häll fiber husken i en bunke och tillsätt socker och vispa ihop. Häll i kokosmjölk, rismjölk, linfröavkok samt det smälta mjölkfria margarinet.

Blanda resten av de torra ingredienserna och häll sedan i bunken, vispa med elvispen.

Vänd ner äppelröran i smeten. Lägg muffinsformar i en muffinsplåt. Klicka i smeten till ca 2/3 av muffinsformen och grädda i ugnen 15-18 minuter

Om ni vill prova frostingen finns den här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar