Igår bakade vi jättegoda äppelmuffins. Receptet kommer från Mattheos allergirecept och de blev riktigt goda :) Vi har inte provat frostingen ännu men det får det nog bli vid nästa tillfälle. Vi ändrade lite i receptet för att det skulle passa en kompis barn lite bättre och för att det skulle bli lite mindre majsmjöl.
Såhär gjorde vi:
1 tsk fiberhusk
1,4 dl vatten
1,25 dl socker
100 g smält mjölkfritt margarin (Milda)
0,5 dl kokosmjölk
1,5 dl Rismjölk
2 msk linfröavkok
2 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
1 nypa salt
1,25 dl rismjöl
0,5 dl pofiber
0,25 dl potatismjöl
2 dl Jyttemjöl (Blå)
2 äpplen
1 msk mjölkfritt margarin
1- 2 tsk Kanel
3 msk ljus sirap
1 nypa salt
Sätt ugnen på 200 grader
Skala och tärna äpplena smått. Stek i stekpannan med mjölkfritt margarin, strö över kanel. Låt steka ihop en stund. Häll på sirapen och en nypa salt låt det koka ihop till äpplena är mjuka och sirapen fått en liten seg konsistens. Ställ av pannan med äppelröran.
Blanda resten av de torra ingredienserna och häll sedan i bunken, vispa med elvispen.
Vänd ner äppelröran i smeten. Lägg muffinsformar i en muffinsplåt. Klicka i smeten till ca 2/3 av muffinsformen och grädda i ugnen 15-18 minuter
Om ni vill prova frostingen finns den här.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar